Wim Van Hecke wordt ‘Eerste Kok van België 2016’

wim van hecke

Zele – Omdat de gemeente zich op amper een steenworp van Dendermonde bevindt, is hier kort culinair nieuw uit Zele. Wim Van Hecke, sous-chef van Fleur de Lin in Zele, werd vandaag beloond met de titel ‘Eerste Kok van België 2016’.

De deelnemers aan deze wedstrijd moesten tijdens de finale in hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge drie gerechten klaarmaken: een koude of warme bereiding van makreel met garnalen, waterkers en gember, een inlandse hoeveduif met groene kool, aardpeer, ganzelever en Lindemans Oude Geuze Cuvée René en als dessert witte chocolade Belcolade met vanille, limoen en ananas.

Wim Van Hecke haalde het van Fabian Bail (chef van restaurant Paul de Pierre in Etikhove), Cédric Gourdin (chef van La Ferme de Grambais in Nijvel), Glenn Verhasselt (chef van Sir Kwinten in Lennik) en Ignace Wattenberge (sous-chef van hostellerie L’Esco in Wetteren).

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné, opgericht in 1952. Deze vereniging brengt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België samen.

De doelstellingen van Club Prosper Montagné zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’, waarbij jonge talenten uit de Belgische gastronomie zoals Wim Van Hecke het tegen elkaar opnemen.