De Wijnkamer hoopt nieuwe wijnen snel te kunnen voorstellen

Dendermonde – Guy Mariën van De Wijnkamer is in zijn laatste nieuwsbrief enthousiast over het wijnjaar 2015.

“De Oostenrijkse wijnbeurs VieVinum was zeer interessant en vernieuwend. We maakten kennis met gedreven wijnbouwers en ontdekten er nieuwe veelbelovende wijnen. Naar onze ervaring, uit de vele proeverijen die we mochten meemaken, kunnen wij bevestigen dat 2015 een excellent wijnjaar is”, meldt hij. “Zodra het geselecteerde assortiment in Dendermonde is geleverd, zullen we degustatie-avonden organiseren om u deze nieuwe Oostenrijkse wijnen te laten proeven.”

Zaterdag 25 juni stelt Michael Jungling een aantal van zijn witte wijnen voor in De Wijnkamer.

Guy Mariën: “Michael is een Duitse wijnbouwer uit Neumagen-Dhron aan de Moezel, die er een persoonlijke wijnfilosofie op nahoudt. Al geruime tijd werkt hij samen met West Vlaamse hotelscholen en verkoopt hij zijn wijnen in België aan gerenommeerde restaurants. De Wijnkamer zal in de toekomst de particuliere markt voor hem verzorgen.”

“Naast de Junglingwijnen, laten we u ook kennismaken met verrassende wijnen uit Oostenrijk welke geschikt zijn om te schenken bij zomerse gerechten of een BBQ.”

Deze degustatie vindt plaats op zaterdag 25 juni van 14 tot 18 uur. De Wijnkamer bevindt zich in de Kasteelstraat 11 in Dendermonde. De toegang is gratis en vrijblijvend.

www.dewijnkamer.be