Restaurant Pacht 26 opent wildseizoen

pacht 26

“Hoera! Het wildseizoen is weer gestart. Patrijs, fazant, hert, haas en niet te vergeten de wilde paddenstoelen en de sintjacobsvruchten : allemaal fantastische producten waar wij als kok ons eens goed mee kunnen uitleven”, laat chef Stefaan van restaurant Pacht 26 weten. Het restaurant bestaat op het einde van deze maand trouwens twee jaar.

Stefaan: “Voor onze nieuwe culinaire wandeling werken we met schelpdieren in de eerste twee mini gerechtjes, het eerste verwerkt in een moderne salade en een oester gepocheerd met ham en pastis. Het eerste voorgerechtje is de makreel met een Thaïse toets, zeekraal, daikon mierikswortel en verse kaas. Als tweede voorgerecht opteren we voor sintjacobsnoot met risotto, pancettaspek, geitenkaas en waterkers. Volgen doen we met goudbrasem, soufflé van kreeft, ponzu, boerenkool en zwarte olijven. Het wildseizoen doen we alle eer aan met als hoofdgerecht een stukje fazant met pompoen, Achelse blauwe en girolles Fine Champagne. Een dessertje op basis van mango, bittere chocolade, macarons en duindoorn leek ons dan weer een mooie afsluiter.”