Keldercafé Da Brourij is aangename ontdekking

da brourij

In het brouwershuis van de vroegere Brouwerij D’hollander aan de Ouburg in Oudegem wordt opnieuw bier geschonken. Patrick Heymans (foto), die er sinds 1979 woont, heeft zich meer dan een jaar uit de naad gewerkt om het puin in de kelders op te ruimen. Daarna richtte hij de ruimte in als keldercafé. Het resultaat is indrukwekkend.

Da Brourij is een nieuwe uitdaging

“Ik ben hier komen wonen en tijdens het verbouwen werd het bouwafval zonder veel nadenken in de kelders gestort”, vertelt Patrick. “In 2015 ben ik die beginnen opruimen voor een feestje van één van mijn zonen. Toen ontstond het idee om de ruimte in te richten als keldercafé”

Patrick Heymans is logopedist van opleiding, maar ging de nieuwe uitdaging gretig aan. “Het was in het begin even wennen, maar intussen heb ik het ritme te pakken”, glimlacht hij.

Groot aantal bieren

Op 11 november om exact 11 uur opende keldercafé Da Brourij de deuren voor het publiek. De kelder bestaat uit meerdere delen waaronder een apart ruimte voor groepen tot 20 personen.

De toog is opgebouwd uit halve biertonnen en dat geeft het interieur extra karakter. Da Brourij heeft een groot aantal bieren en streekbieren op de kaart. “De bedoeling is om regelmatig een nieuw lokaal bier te presenteren”, licht Patrick toe. “Welk bier dat is, kan je telkens op onze website nakijken.”

Het keldercafé Da Brourij is een aangename ontdekking. Da Brourij, Ouburg 16 in Oudegem is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18 uur en op zondag vanaf 11 uur.

Meer informatie: www.dabrourij.be