Culinaire ontdekkingstocht op zondag 17 november

Dendermonde – Meer dan twintig handelszaken laten zich op zondag 17 november van hun lekkerste kant zien tijdens de eerste Sneukeltoer van Unizo Dendermonde en Horeca Vlaanderen afdeling Aalst-Denderstreek.

“Deze eerste sneukeltoer zou je de winterversie van Walking Dender kunnen noemen”, aldus medeinitiatiefnemer Guy Mariën. “Alleen zijn het deze keer de mensen die de restaurants en de handelszaken bezoeken.” Aan deze eerste editie nemen meer dan twintig zaken deel en dat is alvast een opsteker voor de organisatoren. “Het initiatief werd bij de horeca bijzonder positief onthaald. Zo net voor de feestdagen geeft het hen de kans om hun specialiteiten – of hun zaak in het algemeen – in de kijker te zetten en op die manier misschien nieuwe klanten aan te trekken”, vertelt Piet Van Hoyweghen.

De Sneukeltoer is een beproefd recept. Iedereen die houdt van lekker eten en drinken kan op verschillende plaatsen en tegen een aantrekkelijke prijs genieten van culinaire hoogstandjes. Er is geen vast uitgestippeld parcours zodat iedereen zelf zijn culinaire ontdekkingstocht kan samenstellen. “Het aanbod is trouwens heel divers en de proeverijen worden aangeboden tegen heel attractieve prijzen”, bevestigt Piet Van Hoyweghen.

De organisatoren – Unizo Dendermonde en Horeca Vlaanderen afdeling Aalst-Denderstreek – hopen dat na deze eerste uitgave de Sneukeltoer een vaste waarde op de kalender wordt. “Het gaat om een pilootproject en na deze eerste editie volgt met alle deelnemende zaken een grondige evaluatie, maar we voelen nu al aan dat alle ingrediënten aanwezig zijn om van de Sneukeltoer een mooie traditie te maken”, stelt Guy Mariën. Het initiatief kan alvast rekenen op de medewerking van het Dendermondse Feestcomiteit en het Dendermonds magazine Editie.

De sneukeltoer – die perfect aansluit bij de ‘Week van de Smaak’ – vindt plaats op zondag 17 november van 15 tot 19 uur in Dendermonde-centrum en Sint-Gillis. Het is niet nodig om vooraf in te schrijven. Het parcours kan vrij worden bepaald.