De Sixtijn wil met meer dan 100 bieren zijn klanten bekoren

Sint-Gillis – Met De Sixtijn is onze stad een attractief bier- en trappistenhuis rijker. De eigentijds ingerichte zaak bevindt zich in de schaduw van de toren van de Sint-Egidiuskerk en wordt uitgebaat door Hans Van der Poten en Erika De Decker. De opening tijdens het Bloemencorso begin september was alvast een overrompeling.

“We hebben meer dan 100 bieren in huis en daarbovenop ook twee vaste trappisten op vat. Daarnaast hebben we een extra tapkraan waar regelmatig een ander bier in de kijker zal staan”, vertelt Hans. “De inrichting van de zaak gebeurde met natuurlijke en authentieke materialen. We hebben getracht een uniek en gezellig kader te scheppen waarin mensen kunnen samenkomen en kunnen genieten van een lekker biertje in een warme en huiselijke sfeer.”

“De naam van onze zaak verwijst uiteraard naar de trappisten, de paters en het feit dat we ons op een kleine steenworp van de kerk bevinden, maar verder dan deze religieuze knipoogjes gaat het natuurlijk niet”, grapt Hans. “In de eerste plaats zijn het onze bieren waarvan we hopen dat ze onze klanten kunnen bekoren.”

De Sixtijn beschikt bovendien op de bovenverdieping over twee ruimten die kunnen afgehuurd worden. “In de grote zaal boven zullen binnenkort koffietafels, vergaderingen en privébijeenkomsten kunnen plaatsvinden, maar eerst willen we ons team verder uitbreiden zodat we onze klanten perfect kunnen bedienen. We geloven rotsvast in het concept dat we in het hart van Sint-Gillis hebben neergezet en we zijn ervan overtuigd dat jong en oud hier zijn gading zal vinden”, besluit Hans.

De Sixtijn bevindt zich aan de Frans Van Schoorstraat 21 in Sint-Gillis. De zaak is elke dag open vanaf 11 uur, zaterdag en zondag vanaf 10 uur. Maandag is de vaste sluitingsdag. Meer informatie: 0468 32 65 00 of info@desixtijn.be.