Vicaris Winter 2015 is verkrijgbaar

vicaris winter

Dendermonde – De liefhebbers van Vicaris Winter 10° maken een vreugdesprongetje. Hun favoriete bier is namelijk sinds 21 oktober opnieuw verkrijgbaar.

Vicaris Winter heeft een roodbruine kleur met een mooi getinte schuimkraag en een vol veelzijdig smaakpallet. Het is gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het eerste Vicarisbier met kruiden en ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden.

Hoe Vicaris Winter bewaren en schenken?

Vicaris Winter bewaar je best in een donkere kamer of kelder. Het is belangrijk dat het bier rechtopstaand wordt bewaard zodat het niet met de gist op de bodem wordt gemengd.

Plaats het bier enkele uren voor je het gaat drinken rechtopstaand in de koelkast. De ideale schenktemperatuur is 6 tot 9°C. Het bier kan ook op keldertemperatuur worden geschonken.

Tip: laat ongeveer 1 centimeter over in het flesje. Dit is de gist en deze geeft een bittere smaak aan het bier. De liefhebbers kunnen dit uiteraard wel toevoegen.

‘Vicaris Winter’ is beschikbaar in 33cl- en 75cl-flessen en wordt verkocht in de biershop van brouwerij Dilewijns, Vlassenhout 5 in Dendermonde op woensdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur. Vicaris Winter is enkel te verkrijgen van november tot en met maart zolang de voorraad strekt.