Jurgen Brouillard is laureaat Viskok van het Jaar 2016

Sint-Gillis – Jurgen Brouillard van restaurant Da Vinci in Sint-Gillis is één van de vijf geselecteerde laureaten voor de titel ‘Viskok van het Jaar 2016’. Zijn gerecht met hondshaai, de Vis van het Jaar 2015, viel alvast in de smaak van de vakjury. Of hij het haalt, komen we te weten op 16 november tijdens de ontknoping van de wedstrijd op Horeca Expo in Gent.

Hondshaai, Vis van het Jaar 2015

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, koos samen met de Vlaamse visserijsector voor hondshaai als Vis van het Jaar 2015. Hondshaai is minder gekend maar heeft een groot potentieel voor onze vissers én voor onze keuken, zowel thuis als in de horeca. In samenwerking met de NorthSeaChefs onderneemt VLAM diverse initiatieven om hondshaai in de kijker te zetten, waaronder ook deze wedstrijd met als inzet de titel ‘Viskok van het Jaar 2016’.

De wedstrijd

De afgelopen dagen maakte de vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 16 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2016’ dingen.

Jurgen Brouillard neemt deel met een gerecht met hondshaai gegaard op 60°C, geuzebier, oude Belgische Boerenkaas, Superano, spinazie en groene kruiden.

Naast Jurgen maken ook Olivier Stevens van brasserie Pakhuis in Gent, Benjamin Mahy van restaurant Le Cap des trois provinces in Ocquier, Rob Stevens van D’Oude Pastorie in Lochristi en Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren in Hansbeke kans op de titel.