Koffiebar Klik in de Bogaerdstraat opent deze maand

Koffiebar Klik bevindt zich in de Bogaerdstraat in Dendermonde

“Finally, the wait is almost over… “, schrijven Lisa en Clifford op hun socials. Op 28 april opent hun specialty koffiebar Klik en keramiekatelier de deuren in het pand van de vroegere Mini Bazar in de Bogaerdstraat.

Het waren intense weken en maanden voor barista Clifford Jordaens en vriendin Lisa Stubbe. Omwille van de extra werken die nodig waren en de gestegen kosten voor energie en bouwmaterialen organiseerde het koppel onlangs met succes nog een unieke crowdfunding.

Hoe het ooit begon …

Het begon dankzij een startersprogramma voor jonge ondernemers en een gedeeld handelspand in de Oude Vismijn. Koffiebar Klik verhuisde vervolgens naar de Brusselsestraat en in april hopen zaakvoerders Clifford en Lisa hun intrek te kunnen nemen in de vroegere Mini-Bazar in de Bogaerdstraat.

Het gebouw dateert van 1920 waardoor de renovatie uiteindelijk langer duurde dan gepland. “Het was mijn droom om ooit in een herenhuis te wonen”, glimlacht Lisa. “En toen ik dit pand – en vooral de gevel – zag, was ik er meteen verliefd op.” Lisa is grafisch designer en specialiseert zich in keramiek. “Alle gebruiksvoorwerpen en kunstobjecten in de koffiebar zullen trouwens door Lisa gemaakt worden”, aldus Clifford. “Architecte Julie van architectenbureau Quisquater uit Sint-Gillis leverde verder ook prachtig werk door het pand vorm te geven.”

Platform voor jonge kunstenaars

Achterin de koffiebar bevindt zich het keramiekatelier. Dankzij een grote raampartij kunnen klanten van de koffiebar binnenkijken in het atelier. “Af en toe zullen we open atelierdagen en workshops organiseren”, vertelt Lisa. “We gaan ook regelmatig artiesten en kunstenaars uitnodigen. We zitten hier niet zo heel ver van de kunstacademie wat mogelijkheden biedt om jonge kunstenaars een platform aan te bieden”, vult Clifford aan.