Leer Belgische wijnen kennen en proeven

Sinds een aantal jaren zijn de Belgische wijnen bezig aan een steile opgang. Maar niet iedereen heeft een goed inzicht in het groeiende marktaanbod, in de verschillen, in de kwaliteit en in de smaak.

Via de boeiende en leerrijke voordracht Gerard Van den Abeele, secretaris van de Vlaamse Wijngilde, krijgen aanwezigen een goede kijk op de verschillende wijngebieden, de gebruikte druivensoorten en de manieren van wijn maken in België.

De voornaamste wijnstreken komen daarbij aan bod: het Heuvelland, de Côtes de Sambre et Meuse, de Limburgse Maasvallei en de Voerstreek.

Ook worden twee witte en vier rode wijnen van zes verschillende druivenrassen aangeboden om te proeven. Elke deelnemer brengt zijn/haar 3 wijn(proef)glazen mee.

Deze voordracht is een initiatief van het Davidsfonds Dendermonde en vindt plaats op dinsdag 9 mei om 20 uur in zaal Mariakring, Onze-Lieve-Vrouwekerkplein 8 in Dendermonde. Het aantal deelnemers is beperkt tot 60 personen. Deelnemen kost 15 euro voor leden van het Davidsfonds en 19 euro voor niet-leden. In deze prijs zijn de toegangsprijs en de proeverij inbegrepen.

Inschrijven kan tot 1 mei 2023 bij willemvandenbremt@gmail.com.