Dendermondse koekjes genomineerd voor award ‘Hét Product Made in Oost-Vlaanderen’

Made-in.be lanceert dit jaar de award ‘Hét Product Made in Oost-Vlaanderen’. Koekjesproducent La Confiance uit Dendermonde is één van 20 genomineerden met hun healthy pleasures van Ceval. La Confiance ontving vorig jaar nog het label ‘Handmade in Belgium’ voor zijn authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten.

‘Hét Product Made in Oost-Vlaanderen’ zet de spotlight op producten van Oost-Vlaamse bodem die vernieuwend, creatief of net ambachtelijk zijn. Made-in.be geeft hiermee het lokaal ondernemerschap de erkenning die het verdient.

Gezonde voeding dankzij Ceval

La Confiance bakt onder het Ceval-label al meer dan 40 jaar vezelrijke koekjes die geen of zo weinig mogelijk suiker bevatten. “De consument wordt zich steeds meer bewust van het belang van gezonde voeding”, licht zaakvoerder Leo Borms toe.

“Het Ceval-aanbod is er voor iedereen die opteert voor een evenwichtiger eetpatroon. De koekjes bieden een gezonder alternatief dan de doorsnee koek en zijn apart verpakt zodat je ze makkelijk mee kan nemen naar school of op het werk. Het assortiment slaat ook aan bij sporters omdat het vezelrijk is en zo voor een langere periode energie geeft. Tenslotte biedt het ook aan diabetespatiënten een lekker en suikervrij alternatief.”

Gezonde genieten geeft energie

Gezond genieten en voor jezelf zorgen geeft energie, daarom straalt het merk na de rebranding begin dit jaar zoveel positiviteit uit. Het is kleurrijk, hedendaags en met een knipoog. Bovendien kiest La Confiance uitsluitend voor lokale kwaliteitsingrediënten en gebeurt de productie in kleine hoeveelheden en met respect voor het traditionele productieproces.

De aanpak van La Confiance is ook de organisatie achter ‘Hét Product Made in Oost-Vlaanderen’ niet ontgaan. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke awardshow op 21 november in het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA).