Koekjesproducent La Confiance ontvangt Handmade in Belgium label

Koekjesproducent La Confiance uit Dendermonde heeft van Unizo het label ‘Handmade in Belgium’ ontvangen. Daarmee worden makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker gezet. La Confiance krijgt het label voor zowel de La Confiance speculoos als voor de koekjes zonder toegevoegde suiker die ze maken onder het Ceval-merk.

Zaakvoerder Leo Borms is fier op deze erkenning. “Onze speculoos wordt vervaardigd naar het originele recept van mijn overgrootvader Jozef Borms die in de jaren ’20 van vorige eeuw een bakkerij met de naam “La Confiance” had in Baasrode. Toen we deze speculoos enkele jaren geleden terug op de markt brachten, kreeg die al snel de erkenning van Oost-Vlaams Streekproduct. De bereiding gebeurt door middel van moderne apparatuur maar met het grootste respect voor de authentieke bereidingswijze, met roomboter en een specifieke kruidenmengeling. Net zoals bij de speculoos, eerbiedigen we voor de productie van onze Ceval-koekjes het traditionele productieproces en de bak -en deegtijden. Voor al onze koekjes werken we met uitsluitend de beste lokale ingrediënten en produceren we in kleine batchen. Grondstoffen afwegen, het deeg in de trechter brengen, de koekjes verpakken in etuis,… het gebeurt allemaal handmatig. In elke stap controleert een medewerker de kwaliteit van het product.”

La Confiance is in Dendermonde ook gekend voor zijn Derremondse Spikkeloës die ze op de markt brachten ter ere van het Ros Beiaard. Leo Borms: “We respecteren niet alleen de traditie wanneer we koekjes bakken, ook onze band met Dendermonde en het machtige Ros Beiaard ligt ons nauw aan het hart. We tellen dan ook ongeduldig mee af naar de Ros Beiaardommegang die volgende maand na 2 jaar wachten eindelijk zal plaatsvinden.”