Zwarte knoflook, een echte smaakmaker, nu verkrijgbaar bij Ekowinkel

ekowinkel dendermonde

Al gehoord van de zwarte knoflook van Amanprana? Als smaakmaker is deze gefermenteerde knoflook onmisbaar in elke keuken. Je vindt zwarte knoflook bij Ekowinkel Dendermonde op de Vlasmarkt (doorgang naar de winkelgalerij De Oude Vismijn).

Zwarte knoflook heeft geen knoflookgeur meer en ook niet de scherpe smaak van rauwe knoflook. Het geeft een zoete en intense smaak aan je gerechten. Een echte smaakmaker. Deze knoflook is ideaal voor risotto, soep en pasta. Ook heerlijk in allerlei purees en stamppot. De zwarte kleur draagt daarnaast ook bij tot het visuele aspect in culinaire gerechten.

Deze zwarte versie ontstaat wanneer knoflook in een geconditioneerde, gesloten ruimte bij een omgevingstemperatuur van 65°C en met een luchtvochtigheid van 85°C wordt bewaard. Daar heeft hij 65 dagen voor nodig en een droogtijd van 48 uur. De smaak wordt zoet en geurloos. De textuur een beetje kleverig. Zijn kracht en weldaden vermenigvuldigen zich in dit proces van rusten (aging) en fermentatie.

Amanprana biedt zwarte knoflook teentjes, poeder en smeerpasta. Handig te verwerken in elk gerecht. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De zwarte knoflook van Amanprana is beschikbaar in Dendermonde en Merchtem.