Receptenwedstrijd met streekproducten

Dendermonde – De negen bibliotheken van De Leesdijk organiseren elk jaar in het kader van de Bibliotheekweek de ‘Verwendag’. Lezers kunnen dan in hun lokale bibliotheek onder meer proeven van
streekproducten. Dit jaar wordt het initiatief uitgebreid met een receptenwedstrijd die loopt van 1 juni tot en met 31 augustus. “Wie culinaire inspiratie heeft, kan zijn of haar originele recept met het
streekproduct van de gemeente in de lokale bib posten. Elke gemeente is voor deze wedstrijd verbonden met een specifiek streekproduct. Het ingezonden recept moet dan ook dit product bevatten. Bijvoorbeeld: een
Buggenhouts recept moet Malheurbier bevatten en in een Wichels recept moet advocaat verwerkt zijn. De winnaars wacht een lekkere prijs”, aldus de initiatiefnemers.

Voor Dendermonde is het streekproduct vlaai. Lebbeke maakt recepten op basis van peperkoek. “Misschien geen makkelijke producten om in een recept te verwerken, maar culinaire creativiteit is toegestaan. Een professionele jury beoordeelt alle recepten en maakt per gemeente een selectie.

De geselecteerde recepten zullen door de bedenkers worden klaargemaakt voor de jury die dan één winnaar per gemeente aanduidt. De prijs wordt overhandigd in de eigen bib tijdens de Verwendag van De Leesdijk op zaterdag 12 oktober”.

Leave a Reply