Dendermondse speculoosproducent actief in Brugge

De Dendermondse speculoosproducent La Confiance trekt de banden met de Brugse koekjesbakker Juliette sterker aan. Het winkelpunt van Juliette in Brugge wordt omgedoopt tot ‘Maison La Confiance’. Dit betekent concreet dat de speculoos van La Confiance dus voortaan niet alleen in Bioplanet en Delhaize wordt aangeboden, maar ook in de bakkerij in Brugge. Handgemaakte en ter plaatse gebakken koekjes blijven er evenwel het hoofdaanbod.

La Confiance is al enkele jaren eigenaar van de winkel. “Het is tijd dat La Confiance en Juliette meer verweven worden met elkaar”, vertelt zaakvoerder Leo Borms. “Beide merken hebben hun eigen expertise en vakmanschap. Bij La Confiance is dat 100% vertrouwen en transparantie in de productie van de biospeculoos. Juliette draait dan weer helemaal rond huisbereide, ambachtelijke koekjes volgens grootmoeders recept.”

In beide concepten is het lokale verhaal van groot belang. La Confiance koopt zoveel mogelijk ingrediënten rechtstreeks bij de bioboer of bij lokale bedrijven die aan eerlijke landbouw doen met respect voor de natuur. De keuze voor enkel kwaliteitsvolle ingrediënten resulteert in een topspeculoos die alle smaakpapillen geweldig weet te prikkelen.