MaeleGijs: 20 jaar op de barricade voor gezonde voeding

Dendermonde – Weet wat je eet! Het is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is er natuurwinkel MaeleGijs waar je al twintig jaar terecht kan voor gezonde voedingswaren. MaeleGijs organiseert om zijn 20ste verjaardag te vieren volgende maand onder meer een lezing en hun opendeurdagen. “Het aanbod is de voorbije twintig jaar verregaand veranderd”, vertelt zaakvoerder Philip Van den Abbeele. “Naast biologische voeding bieden we nu ook veel meer suikervrije, glutenvrije en zoutarme voedingsmiddelen aan. We hebben een versafdeling en een grote keuze aan kruiden en specerijen”.

In de loop van de jaren is ook het publiek veranderd. “Zo’n twintig jaar geleden was het grote publiek veel minder bezig met gezond eten. Dat is tegenwoordig wel anders”, vertelt Philip. Heel populair is bijvoorbeeld het wekelijkse groenten- en fruitpakket van de Aalsterse bio-boerderij De Loods. “Elke dinsdag worden deze pakketten met onbespoten groenten en fruit geleverd en kunnen klanten hun pakket afhalen. De producten zijn van hier en uitermate vers”, aldus Philip.

Na twintig jaar is het aanbod van natuurwinkel MaeleGijs actueler dan ooit en wordt zelfs gedacht aan uitbreiden. “Onze winkel is te klein geworden”, zegt Philip. “Het aanbod is de voorbije jaren sterk toegenomen en ook het aantal klanten blijft stijgen. We hopen daarom snel een nieuw pand te vinden.” Maar eerst viert MaeleGijs zijn twintigste verjaardag.

Op woensdag 18 mei vindt in zaal Entrepot een gespreksavond met Dr. Peter Aelbrecht plaats. Het onderwerp van zijn spreekbeurt is ‘Zin en onzin van voedingsupplementen bij een gezonde voeding’. De toegang bedraagt 5 euro. Reserveren kan in de winkel of op het nummer 052 21 40 48. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei houdt MaeleGijs opendeur met een mini biomarkt, waar er verschillende demonstraties en proeverijen zijn gepland.

Meer informatie: MaeleGijs, Vlasmarkt 37, info@maelegijs.be of surf naar www.maelegijs.be

Leave a Reply