Irish Pub is op zoek naar whiskyliefhebbers

Dendermonde – Heel wat bier- en whiskyliefhebbers zullen het graag horen: The Porter House, beter bekend als de Irish Pub, in de Guldenhoofdstraat is opnieuw open! Hans Van der Poten maakt met zijn debuut als cafébaas een jongensdroom waar.

“Ik droom al lang van een eigen zaak en toen ik hoorde dat dit café leegstond, heb ik niet lang moeten nadenken. Ik wil van deze plaats een echt gezellige bruine kroeg maken maar met een Iers karakter, een plaats waar iedereen welkom is”, legt hij uit. Hoewel Hans niet enkel de Ierse kaart willen trekken, blijven de verschillende whisky’s toch een belangrijke plaats op de drankenkaart innemen. “Ik hoop snel met een aantal geïnteresseerde whiskyliefhebbers een whiskyclub te kunnen opstarten”, zegt Hans.

The Porter House beschikt over een zaaltje op de eerste verdieping waar familiefeestjes, rouwmaaltijden, vergaderingen, workshops enzovoort kunnen plaatsvinden. In de vroegere keuken wordt verder een aparte rokersruimte ingericht zodat rokers na 1 juli in de pub terecht kunnen.

Hans heeft er duidelijk zin in en krijgt bijzonder veel positieve reacties op de heropening van het café. “De vaste bezoekers van vroeger keren terug en reageren positief. Ook het contact met mijn overbuur (Resto Freek, nvdr) is heel goed. We maakten zelfs al een paar vage plannen om in de toekomst misschien samen een sfeervol straatfeest te organiseren om dit mooie zijstraatje van de Grote Markt meer onder de aandacht te brengen”, vertelt Hans enthousiast. The Porter House is alle dagen open en zeker een bezoek waard.

Meer informatie: 0468 32 65 00 of hans.vanderpoten@gmail.com

Leave a Reply