Wijn- en biermakers vieren jubileum met feestweekend

Sint-Gillis – “Wie had dat ooit gedacht?” Aan het woord is Frans De Block bestuurslid van de Wijn- en Biergilde ’t Vaatje dat dit jaar zijn 30 jarig bestaan viert. Frans stond mee aan de geboortewieg van de vereniging die in het voorjaar van 1982 opgericht werd in Sint Gillis. De nadruk lag toen vooral op het fruitwijn maken. Nu krijgt het bier maken meer aandacht.

Het avontuur begon in de schuur van Alfred van den Abbeele. De vriendenkring groeide al gauw uit tot een heuse gilde. Na twee jaar telde men al 100 leden. Door een tip van een bestuurslid nam de energieke ploeg een leegstaande hoeve in de Lange Dijkstraat in gebruik. Het werd een vaste stek voor wijn- en biermakers en proevers. Na de verkoop van de hoeve heeft de gilde sinds 2002 een nieuw onderdak gevonden in het boerderijtje van de familie Verleyen in Lebbeke. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli richt ’t Vaatje een feestweekend in voor alle leden en sympathisanten. Vrijdagavond 6 juli om 20 uur opent dansgroep I Believe het feestweekend met een wervelende show. Om 21 uur is het de beurt aan het Dendermonds Bierkwartet. Zaterdag 7 juli staat de feesttent vanaf 15 uur open voor iedereen die rustig van de zelfgemaakte fruitwijnen en bieren wil proeven. Vanaf 17 uur kan men aanschuiven voor de feestmaaltijd. Op zaterdagavond is er dan nog dans en amusement met dj Eddie Del White. Iedereen is tijdens deze tweedaagse van harte welkom op het terrein van de Wijn- en Biergilde ’t Vaatje, Grote Snijderstraat 97 in Lebbeke. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Leave a Reply