Happy Days serveert lekkere koffie (én literatuur)

happy days

Dendermonde – Heerlijke koffie, lekker eten, boeken en gratis wifi. Happy Days, de nieuwe koffiebar in winkelgalerij Oude Vismijn aan de Vlasmarkt, heeft het allemaal. Zaakvoerder Steven volgde een opleiding barista, zijn echtgenote Jana studeerde aan de hotelschool Spermalie in Brugge en samen hebben ze hun hart en ziel in deze prachtige zaak gestoken.

“Steven en ik zijn echte levensgenieters en dat willen we ook in onze koffiebar doortrekken”, zegt Jana. “We gaan voor een eerlijke en oprechte aanpak.

Deze locatie heeft trouwens voor mij een bijzondere waarde. Ik kwam hier vroeger vaak met mijn grootvader koffie drinken. Hij heeft ons geïnspireerd om deze stap te zetten. In het logo van Happy Days zit daarom het portret van mijn grootvader verwerkt.”

Je kan bij Happy Days van 11.30 tot 14 uur terecht voor een lekkere lunch. In de namiddag staan ijsjes en pannenkoeken op het menu. “We werken zoveel mogelijk met leveranciers uit de buurt. Onze koffie bijvoorbeeld, die wordt gebrand door de artisanale koffiebranderij Basero in Baasrode”, licht Jana toe.

Happy Days serveert ook literatuur. “Je kan uitgelezen boeken binnenbrengen. Je ontvangt per boek een punt ter waarde van 1 euro. De boeken kunnen hier door klanten gelezen worden of – wie graag een boek meeneemt – aangekocht worden voor een bedrag van 1 tot 5 euro.”

“Sometimes you want to go where everybody knows your name. And they’re always glad you came.” Happy Days is die plek.

Leave a Reply