Whiskyclub Toonsers viert eerste verjaardag

Dendermonde – Een jaar geleden hielden Hans Van der Poten en Luc Van der Jeugd de Dendermondse whiskyclub Toonsers boven de doopvont. De eerste activiteit van de club werd meteen een overrompeling. “We hadden voor onze eerste tasting gerekend op een vijftiental deelnemers, maar dat werden er uiteindelijk meer dan vijftig”, herinnert Luc Van der Jeugd zich. De club heeft intussen een stevige ledenbasis en kan rekenen op een aantal vaste medewerkers.

Naast verschillende tastings waarbij telkens een zestal whisky’s werden toegelicht en geproefd, vonden ook al een aantal zogenaamde whiskycafés plaats. “Op deze avonden is iedereen welkom om de whisky’s uit de collecties van onze leden te proeven en te ontdekken. Whisky moet je leren drinken en dat kan perfect tijdens onze whiskycafés”, aldus Luc Van der Jeugd. Op vrijdag 9 november organiseert de jarige whiskyclub een verjaardagstasting in The Irish Pub in de Guldenhoofdstraat. “We zijn erin geslaagd voor deze tasting enkele primeur bottelingen voor België vast te leggen”, geeft Luc Van der Jeugd mee. Tevens hebben we de unieke kans om op 21 december een tasting te kunnen organiseren met David Stirk van The Creative Whisky Company. De kalender van de club raakt verder aardig gevuld, want volgend jaar staat een bezoek aan Schotland op het programma en plant men in september een eerste whiskyfestival.

Meer informatie: www.toonsers.be

Leave a Reply