Jury kiest beste thuisbakkers

Dendermonde – De stad organiseerde dit jaar naar aanleiding van de Week van de Smaak een ‘bakwedstrijd’. Liefst 19 thuisbakkers namen aan de actie deel en leverden op zaterdag 17 november een appeltaart of –cake in. Volgens de jury bakte Hilde Van den Berghe de lekkerste appelcake en Rita Verhassselt de heerlijkste appeltaart. Wie zelf aan de slag wil, vindt hieronder de recepten.

APPELCAKE – het recept van Hilde Van den Berghe uit Dendermonde

Ingrediënten : 300 g boter / 200 g suiker / 7 eieren / ½ dl melk / 350gr zelfrijzende bloem / vanille-extract

Bereiding : Klop de boter los tot ze romig is. Voeg de suiker en het vanille extract toe en klop het luchtig op. Voeg de eieren en de bloem deel per deel toe zodat het beslag niet schift. Spatel op het laatste de melk onder het beslag. Snij de twee appels in stukken, wentel ze in bloem en voeg ze toe aan het beslag. Doe het beslag in een ingevette cake-vorm en beleg met schijfjes appel. Smeer de laag appelschijfjes in met gesmolten boter en bestrooi met een mengsel van suiker en kaneel en bak de cake. Bestrijk de cake met een warme confituur en bestrooi met geroosterde amandelen.

APPELTAART – het recept van Rita Verhasselt uit Dendermonde

Ingrediënten : 150g zelfrijzende bloem / 100 g suiker, 6 eetlp. olie, 8 eetlp. melk, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 4 appelen. Voor de afwerking confituur van abrikozen.

Bereiding : Doe de bloem,de suiker,de olie,de melk,het ei en de vanillesuiker in een kom. Schil de appelen, snij 2 appelen in kleine brokjes en meng die ook onder het deeg. Meng alles goed door elkaar tot een glad deeg wordt verkregen. Beboter een ronde taartvorm van 25 cm en verdeel het deeg over de bodem. De andere 2 appelen in partjes snijden en schikken boven op het deeg. Zet de taart in een voorwarmde oven van 200°C, gedurende 40 minuten. Doe de taart uit de vorm, leg ze op een taartrooster en laat afkoelen. Afwerken met confituur van abrikozen.

Leave a Reply