Wieze Tripel opnieuw in de prijzen

Lebbeke – Wieze Tripel won begin november de prestigieuze gouden medaille in de categorie ‘Best Belgian Style Triple’ tijdens de uitreiking van de Brussels Beer Challenge (BBC). Het is al de derde keer in amper een half jaar dat het recent gelanceerde bier in de prijzen valt.

De Brussels Beer Challenge bekroont de beste bieren ter wereld en wordt zowel in België als internationaal erg hoog aangeschreven. Dit jaar streden een record aantal van 730 internationale kwaliteitsbieren uit 25 verschillende landen mee om 1 van de 25 prijzen te winnen. Wieze Tripel won de ‘Goud Medaille’ als ‘Best Belgium Style Triple’ en mag zich voor 1 jaar lang de beste Belgium Style Triple heten. “Deze award is een echte opsteker voor het team van Wieze Bier”, aldus Alexander Vanlerberghe. De Wieze tripel is nieuw, maar het merk Wieze doet bij velen wellicht een belletje rinkelen. Brouwerij Van Roy brouwde in 1866 al bier in Wieze en het merk behoort dus tot de oudste biermerken van België. Bij het grote publiek is Wieze vooral bekend door de Wieze oktoberfeesten, een volksfeest dat erg populair werd in de jaren 80. Nu staat Wieze er terug, met een tripel van hoge gisting.

Leave a Reply