Proeven van en praten over kleine Vlaamse brouwerijen

Dendermonde – Op dinsdag 23 april om 19 uur organiseert Davidsfonds Dendermonde de lezing ‘bier van eigen kweek’ met auteur John Verbraeken.

Verspreid over Vlaanderen liggen flink wat kleine brouwerijen waar nog op ambachtelijke manier bier gebrouwen wordt. Tijdens deze lezing kan je proeven van pittige streekbieren. Een leuk verhaal krijg je er vaak gratis bovenop.

Bierkenner en Davidsfonds auteur John Verbraeken vertelt gepassioneerd over de wondere wereld van de kleine Vlaamse brouwerijen. Hij heeft daarbij veel aandacht voor de geschiedenis van het bierbrouwen, de basisgrondstoffen van bier en het productieproces. Ook de hedendaagse evoluties in het Vlaamse bierlandschap worden geschetst. Er is tussendoor voldoende tijd om verschillende ambachtelijke bieren te proeven en er een score aan toe te kennen.

Een ontspannende, maar tegelijk leerrijke avond over streekbieren van eigen kweek. De deelnameprijs bedraagt 10 euro (niet-leden) en 8 euro (leden), inclusief proeverijen. Afspraak op 23 april in zaal Mariakring, Kerkplein 8 in Dendermonde.

Het aantal deelnemers is beperkt. Schrijf dus tijdig in via Bert Pauwels: bert.pauwels@telenet.be of 0499 72 18 52.

Leave a Reply