Spaanse wijnboeren op bezoek bij Buen Gusto

Sint-Gillis – Buen Gusto, de speciaalzaak voor Spaanse wijnen en delicatessen, opende precies een jaar geleden de deuren van zijn unieke winkel in de Fr. Van schoorstraat, naast de kerk in Sint-Gillis. Om dat te vieren, organiseren de broers Rik en Guy Heyvaert van Buen Gusto op 17 en 18 november een verjaardagsweekend in aanwezigheid van de Spaanse wijnmakers waar ze mee samenwerken.

“We werken samen met lokale familiebedrijven die meestal een vrij kleine, exclusieve wijnproductie hebben. De authentieke Spaanse wijnen die we invoeren kan je daarom ook nergens anders in ons land vinden en dat maakt ons aanbod bijzonder”, vertelt Rik Heyvaert van Buen Gusto. “We zijn ook voortdurend op zoek naar nieuwe wijnen zodat we de liefhebbers van Spaanse wijnen regelmatig ook iets nieuw kunnen aanbieden”.

Unieke wijn- en tapasbar

De Buen Gusto wijnbar in Sint-Gillis is uniek omdat je er tijdens de openingsuren ook kan genieten van een glas wijn, eventueel met tapas. “De deur van onze zaak staat altijd open voor wie wil kennismaken met onze vele Spaanse wijnen”, vertelt Rik Heyvaert. “We hebben een een twintigtal plaatsen waar mensen rustig kunnen genieten van een glas wijn en tapas.”

Buen Gusto is ook bekend voor zijn typische Spaanse charcuterie waarmee je heerlijke tapasschotels kan maken. “We hebben in ons aanbod Spaanse hammen, kazen, sardines, kappertjes, chorizo, ansjovis, olijven enzovoort. Je kan op die manier zelf heerlijke tapasschotels samenstellen en eventueel samen met wat brood kan je zelfs een volwaardige maaltijd op tafel zetten. Op onze website zal je binnenkort een aantal Spaanse tapasrecepten kunnen terugvinden”, vertelt Rik Heyvaert.

Buen Gusto houdt op zaterdag 17 november van 10 tot 18 uur en zondag 18 november van 13 tot 18 uur een degustatieweekend waarbij Spaanse wijnmakers zullen aanwezig zijn om hun wijnen toe te lichten.

Leave a Reply