Vicaris en Hof Ter Velden slaan de handen in elkaar

Vicaris

Feestzaal Hof Ter Velden in Baasrode en brouwerij Dilewyns blijven tijdens deze coronacrisis niet aan de kant staan.

“De coronacrisis treft de economie in het algemeen en de horeca in het bijzonder. Horecazaken blijven tot nader order verplicht gesloten. Maar ons hierbij neerleggen en zomaar toekijken? Dat ligt niet in onze aard”, zegt Lesly Volkaert van feestzaal Hof Ter Velden. De slogans #shoplokaal en #steunelkaar zijn vandaag treffender dan ooit.

Afhaalmenu en gerechten à la carte

Sinds het paasweekend biedt Hof Ter Velden een afhaalmenu en gerechten à la carte aan. Klanten kunnen via de webshop van Hof ter Velden makkelijk online bestellen en betalen.

“Naderhand kan men de geplaatste bestelling veilig afhalen via de ‘drive-thru’ in de Geerstraat. Het succes was zo groot, dat we prompt besloten de afhaalservice elk weekend te herhalen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Nu iedereen noodgedwongen ‘in zijn kot’ zit is een lekker afhaalmenu voor velen een hoogtepunt tijdens het weekend. Niet zelf moet koken zorgt blijkbaar voor een feestelijk tintje. En het valt ons bovendien op dat vele mensen Hof Ter Velden een warm hart toedragen en ons graag willen steunen in moeilijke tijden. Een win-win-situatie dus.”

Solidariteit

“Solidariteit met andere horecazaken en ondernemingen is geen loos begrip wat ons betreft”, aldus de familie Volkaert. “Daarom slaan we de handen in elkaar met een ander sterk merk uit de regio, Brouwerij Dilewyns van het bekende Vicarisbier. Samen willen we weerwerk bieden aan de huidige crisis.”

Brouwerij Dilewyns ging eerder al van start met een solidariteitsactie. Klanten kunnen daarbij via digitale weg een bestelling plaatsen. De bestelling wordt vervolgens aan huis geleverd. Per levering doneert de brouwerij 5 euro aan AZ Sint-Blasius in Dendermonde. De eerste vijfhonderd leveringen bevatten bovendien een tegoedbon voor 1 gratis Vicarisbier in een horecazaak naar keuze zodra deze opnieuw de deuren mag openen.

Gratis Vicaris bij online bestelling

Hof Ter Velden zet nu mee de schouders onder het Vicaris-initiatief en gaat nog een stapje verder. Wie gerechten bestelt via de webshop van Hof Ter Velden ontvangt 1 gratis Vicarisbier per aankoopschijf van 50 euro, eveneens te consumeren in een horecazaak naar keuze zodra het kan.

“Op die manier willen we de horeca-uitbaters in de regio ondersteunen, want zij bevinden zich momenteel in zeer zwaar weer. Alle beetjes helpen, en hopelijk vormt deze solidariteitsactie een steuntje in de rug. Eens deze donkere periode achter de rug is ,zal dat sowieso een welverdiend pintje worden”, luidt het bij Hof Ter Velden.