Help Dendermonde ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land worden

Dendermonde – Je kan in Vlaanderen op heel wat plaatsen genieten van streekproducten waarachter echt vakmanschap schuil gaat. Met de campagne ‘Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land’ worden Vlaamse steden gemeenten uitgedaagd om hun streekproducten en culinair vakmanschap in de kijker te brengen aan de hand van een toeristisch project en in samenwerking met hun horecazaken.

In een eerste ronde werden 25 laureaten, vijf per provincie, geselecteerd. Voor Oost-Vlaanderen werd Dendermonde een van de vijf laureaten. Eind augustus wordt de eindselectie afgerond waarbij één gemeente of stad per provincie de titel van ‘Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land 2012-2014’ mag opspelden.

De voorbije weken heeft Dendermonde zich voor deze uitdaging in de kijker geplaatst. Dendermonde heeft dan ook heel wat culinaire troeven: kopvlees, paardenworsten, Dendermondse ‘Witten’, Ros Beiaardpralines, de vele streekbieren, enz.

Het plan is om tussen oktober 2012 en oktober 2013 tal van initiatieven te nemen rond streekproducten en streekgerechten: extra aandacht voor deze producten in de restaurants, tavernes en B&B’s, culinaire wandelingen en degustatiewandelingen voor het publiek, de uitgave van een folder over streekproducten, …

Publieksstemming tot eind augustus

Naast een beoordeling door een vakjury is er ook een publiekscampagne waarbij kan gestemd worden op de kandidaten. Wie de meeste stemmen haalt bij het publiek maakt een goede kans om ook effectief de titel van ‘Ambassadeur’ in de wacht te slepen.

Stem voor Dendermonde! En maak van Dendermonde de Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land in de provincie Oost-Vlaanderen!

Stemmen kan nog tot 26 augustus 2012 via Radio 2.

Leave a Reply