Alternatief voedingsalon legt nadruk op duurzaamheid

Schoonaarde – De beurs ‘Voedsel voor de toekomst’ zet op zondag 30 september “fatsoenlijk voedsel” in de kijker. In de prachtige serre van Paula Van Doorsselaere wordt informatie gegeven, minicursussen georganiseerd en films vertoond.

Op deze beurs zijn plaatselijke initiatieven zoals Velt Dendermonde en Lets Dendermonde eveneens aanwezig. Velt, de afkorting van Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, is pleitbezorger van een duurzame levensstijl. “Wij kweken onder meer groenten zonder gebruik te maken van pesticiden”, licht Ray Verneirt van Velt toe. “Een belangrijk deel van onze werking bestaat ook uit het uitwisselen van informatie, maar bijvoorbeeld ook van zaden en jonge plantjes, met leden en zelfs niet-leden”. LETS is eveneens gericht op het uitwisselen van diensten, kennis en informatie. “Ons ledenaantal is de voorbije tijd enorm gestegen. Intussen hebben zich al een honderdtal mensen aangesloten die regelmatig bij elkaar klussen en kennis en informatie ruilen”, aldus Sabine De Waele.

De beurs laat je verder ook kennismaken met concrete initiatieven die het aantal kilometers terugdringen die je voedsel aflegt vooraleer het op je bord ligt. Je ontdekt er ook wat een Voedselteam precies doet en komt te weten wat een groenteabonnement is. Organisaties als Wervel en Bevrijde Wereld tonen hoe ze ijveren voor positieve verhalen van landbouwers hier, maar ook in de rest van de wereld. “De beurs wordt een wervelende mix boordevol boeiende informatie. Daarnaast kan je terecht voor een deugddoend hapje bij Voedselteam Dendermonde. Oxfam wereldwinkel verzorgt de drankjes”, aldus Carine Van Remoortere, educatief medewerker bij Vormingplus Waas-en-Dender en organisator van de beurs.

Het alternatieve voedingssalon ‘Voedsel voor de toekomst’ op zondag 30 september van 11 tot 17 uur vindt plaats in de Serre Paula Van Doorsselaere, Migrostraat 104 in Schoonaarde. De toegang is gratis. Er is kinderopvang voorzien.

Meer informatie: www.voedselvoordetoekomst.be

Leave a Reply