Ter Monde zet asperges op het menu

Dendermonde – Ter Monde stelde vorige week zijn nieuwe menu voor. “Het aspergeseizoen is later van voorzien op gang geschoten. Onze asperges komen uit het naburige Malderen en hebben we alvast verwerkt in onze nieuwe culinaire wandeling”, meldt chef Stefaan De Proft van restaurant Ter Monde. “Als eerste voorgerecht opteren we dan ook voor asperges op z’n Vlaams, dit evenwel in een koude bereiding en modern gebracht met gerookte paling, gekonfijte eendenmaag en lever.”

“Als tweede voorgerecht opteren we voor sardines. Wie heeft er geen zin in sardines als het goed weer is? We serveren het kort gebakken in olijfolie, met limoen en verder afgewerkt met gepocheerd merg, dooierzwammen en daslook. Zeebaars serveren we als derde voorgerecht met tal van frisse zuren, kruiden en smaken en afgewerkt met dashibouillon. Als hoofdgerecht opteren we voor een lekker stuk lamsbout geparfumeerd met salie, mini artisjokken en couscous. Dit alles afgewerkt met gekonfijte citroen en een pikant ramanas-slaatje. Als dessert deze maand ‘Baileys’ – één van onze geliefde likeuren – opgediend in combinatie met munt, banaan, tonkaboon en wit ijs van koffiebonen.” Om duimen en vingers af te likken!

Leave a Reply