Aymonsgezellen tevreden met prestatie op kampioenschap barbecueën

Dendermonde – Afgelopen weekend vond het Europees en het Belgisch Kampioenschap Barbecueën plaats. De Aymonsgezellen uit Dendermonde blikken tevreden terug op hun deelname.

“Het kampioenschap in Torhout zit erop en we hebben het goed gedaan”, aldus Marik Eeckhaudt. “Er waren 60 ploegen uitgenodigd waarvan de helft Belgische ploegen. Onder de buitenlandse ploegen waren er Zweden, Nederlanders, Duitsers, Tsjechen, Zwitsers, Noren, Denen, Oostenrijkers, Polen en Esten. Vaak ging het hier om nationale landenteams of teams gesponsord door grote bedrijven.”

Eeckhaudt: “Op zaterdag was er de openingsstoet en daar zijn we niet onopgemerkt gebleven. Vergezeld van een ruime groep trommelaars en vendeliers van Reynout, en onder de voortdurende klanken van het Ros Beiaardlied, hebben wij ons waardige ambassadeurs van Dendermonde getoond en konden wij bij de kijkers langs het parcours op hel wat bijval en applaus rekenen.”

Beide kampioenschappen vonden plaats op zondag. “Op de wedstrijd zelf hebben wij het als “amateurs” ongelooflijk goed gedaan. Onze gerechten scoorden heel regelmatig en we werden voor wat betreft het visgerecht, de kip, het varkensvlees en het dessert telkens ongeveer als 30ste gerangschikt. Met het rundsvlees scoorden wij zelfs een 13de plaats”, aldus Marik Eeckhaudt. “Algemeen betekent dit dat wij op het BK als 16de zijn geëindigd en op het EK als 31ste. Wij zijn overtuigd dat dit ook de plaats is die wij waard zijn.”

Leave a Reply