Den Ooievaar zet vanaf februari fondue op de kaart

Dendermonde – Restaurant Den Ooievaar aan de Grote Markt breidt fors uit door het naastgelegen pand in gebruik te nemen. Ook de kaart wordt uitgebreid met vanaf eind februari fondue op het menu.

Het verkommerde pand naast het restaurant werd met uitzondering van de voorgevel volledig gesloopt. Op dit ogenblik wordt hard gewerkt om de nieuwbouw naadloos te laten aansluiten bij het bestaande restaurant. “Het gebouw dat dateert uit de zeventiende eeuw wordt op die manier in zijn vroegere staat hersteld, want ooit vormden beide gebouwen één groot statig herenhuis”, vertelt Andy Vermassen van Den Ooievaar.

“Het plan om uit te breiden, ontstond ongeveer drie jaar geleden”, zegt Guido Teirbrood. “We beslisten meteen ook om aan de menukaart fondue toe te voegen. We gaan liefst zeven verschillende fonduemenu’s presenteren, waaronder een heel speciaal menu met krokodil, kangoeroe en ratelslang. Er zijn in de Benelux slechts twee andere restaurants waar je ratelslang kan eten. We gaan ook een all in formule met soep, fondue en een dessert aanbieden. Er zal ook een formule komen waarbij een bioscoopbezoek is inbegrepen.”

Restaurant Den Ooievaar zal na de uitbreiding plaats hebben voor een honderdtal personen. “Om die reden komt er ook een nieuwe en veel grotere keuken”, licht Guido Teirbrood toe. “Deze komt op het gelijkvloers van de nieuwbouw. Als er geen onverwachte problemen opduiken, dan gaan we eind februari open”.

Meer informatie: www.denooievaar.be

Leave a Reply